Name:
Location: Kr.sand

Wednesday, September 10, 2008

Hola! Long time!
Skal prøve å ikke skrive for mye, men det har skjedd mye så jeg håper du følger med:)
Centre Creer, disse barna er døve. Han ene gutten var veldig ivrig etter å prøve å si navna så når det kom fram et bittelite Kristin kjente jeg fort klumpen i halsen! De lærer på senteret å takle hverdagen og klare seg på egenhånd. Vaske hus og gå å handle.

Utsikt fra misjonsalliansen sitt bygg i Nord. Her er noe av slumområdet i Nord. Ballonger....veldig stor del av Ecuadorinaske fester.


Fotballspilling. De fleste Ecuadorianere stiller villig opp til fotografering når vi kommer med kamera!

Noen av fotballspillerne og Nils, han ene volontøren som jobber som fotballtrener.


Tannsjekk

Vekt og Høyde sjekk


Den ene klassen på skolen
Skolen skulle bygges ut, men det er mye arbeid pga flomfare i regntiden. De bygget 3 og 3 meter nedover som trappetrinn for å gjøre et best mulig grunnlag til skolebygget.



På fredag dro nesten alle spansklærerne oss med i en park hvor vi fikk se masse forskjellige dyr, gamle hus og litt planter og slikt. Helt ok.
På mandag og tirsdag har noen av misjonærene her tatt oss med rundt å vist oss litt av arbeidet misjonsalliansen gjør. Og jeg kan si med hånden på hjerte at jeg er virkelig stolt av å få lov til å være med i det arbeidet misjonsalliansen gjør.

På mandag var vi rundt å så på prosjektet som blir kalt D - MIRO. Dette er et låne tilbud til de folka i slummen som virkelig ikke har noe annet enn en drøm å få starte en bedrift å kanskje en dag klare å stå på egne ben og ha det litt bedre økonomisk enn den tilstanden de er i nå. Det er mye som skal gjøres før det blir bestemt om man får lån eller ei, men de klarer å få gitt beskjed innen fire fem dager....IMPONERT!!!! Fattigdomsgrensa til FN her er 2 dollar pr. dag, men de fleste her lever på 1 - 1.50 pr. dag, det er ikke mye når man er en hel familie. Det D - miro gjør er å låne et beløp til å starte en bedrift for så å etterhvert betale tilbake. Når de har betalt tilbake kan de på nytt søke om lån og kanskje få et større lån. Vi var å fikk se hos to kunder, han ene laget murstein, en prosess som bestod av å blande sammen sement, sagspon, gjørme og vann, dele det opp og la det tørke ute i 15 dager for så å brenne i en ovn i 8 timer. Alt dette arbeidet og han tok bare 10 cent for en murstein. Han andre laget stoler for en fabrikk. Har ikke bilder fra denne dagen, men gå inn på http://www.jenteneiecuador.blogspot.com/ og se på bildene:)


Tirsdagsplanen bestod i besøk til en skole, se på en fotballtrenning på fotballskolen, besøke Centre Creer i Nord og en ballongfest!

Først kom vi til en skole som var av bambushus. Det var små klasserom og i det ene rommet var det 42 5 åringer og 1 lærer, det er IKKE som i Norge. I et annet rom var det en klasse som gikk i 5 og en klasse som gikk i 6, men 1 lærer for det var ikke nok penger til to lærere.
Videre gikk turen til fotballbanen hvor det var helsesjekk, måling av høyde, vekt og tannhygiene, før spillingen fortsatte.
Vi var innom et ballongparty som jeg ikke forstod så mye av, men det var masse bra laga ballonger der før turen gikk til Centre Creer ...handikappsenteret i nord. De er nydelige disse barna og jeg gleder meg utrolig til å jobbe med dem.
Begynner kanskje å jobbe på mandag....kan bli veldig spennende!
Uansett, har det fint og veldig varmt! Kos dere! Buenos noches!


4 Comments:

Blogger AK said...

Kjekt å lese det du skriver! :) Huske så godt alle inntrykkene jeg satt igjen med etter besøket vi hadde hos Misión Alianza, det er virkelig et fantastisk arbeid de driver! :) Stå på!!

2:42 AM  
Anonymous Anonymous said...

hei anne liv!
det er herlig å følge med deg!!
utrolig mange opplevelser og inntrykk allerede!
lykke til videre!
heier på deg:)
stolt a dæ!
klem silje vanilje

12:07 PM  
Anonymous Anonymous said...

HEI!!
Knall å lese og se bildå. Litt missunnelig... Gøy at du e der du e. Har tro på at du kan bety ein forskjell. Gud velsigne dæ videre. Klems stine

8:16 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hei hei Anne Liv.
Så mange fine bilder du hadde fått lagt ut. Gode gang på festen til Gloria? Såg ut så de koste dokke. Ikkje lenge igjen nå, må bara nyda dei dagene, kvardagen kjæme fort her heima :-)

11:21 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home